Ett sommarbröllop är som en dröm. Det är ett tillfälle att samlas utomhus för att hylla kärleken mellan två människor. Sommarbröllop har något magiskt över sig också, det är något med sommaren som ger särskilda känslor. I Sverige är alla dessa känslor kopplade till sommaren lätta att förstå eftersom sommaren är så kort här. Svensken vet att sommaren redan när den börjar snart är slut och det är inte heller ovanligt att den sommar man förväntar sig inte blir av eftersom vädret i Sverige egentligen inte erbjuder mycket till sommar. Den sommar som svensken förväntar sig är inte statistiskt normal. Så är det bara.

Vad är speciellt med ett sommarbröllop

Det som är speciellt med ett sommarbröllop är att stora delar av bröllopet ska ske utomhus. Hela idén med ett sommarbröllop är trots allt att årstiden ska få en stor plats. Men för att lyckas med ett sommarbröllop är det mycket som behöver ordnas. För det är nämligen stor risk för att det regnar under sommaren och då kan det behövas förberedelser för att undvika att bröllopsfesten blir blöt, eller rättare sagt – blöt på fel sätt. Man behöver med andra ord kanske ordna med ett tält för att snabbt kunna flytta festen från utomhusplatsen till en plats som har skydd för regn. Det kan också hända att man behöver arrangera festen på ett sätt så att det finns en närhet till en lämplig inomhuslokal.

Om man nu har tur med vädret är det mycket man kan göra med ett sommarbröllop. Man kan till exempel ha dans utomhus om man lägger ett golv på gräsmattan. Man kan tända en brasa och sitta sent på kvällen och njuta av vickningen i sällskap med alla de andra bröllopsgästerna. Det går också att ordna fyrverkerier eller så kan man tända lampor som flyger iväg med vinden, det kan vara mycket vackert.

Det går förstås också att arrangera med blommor och andra växter på ett sätt som annars kanske inte skulle vara möjligt.

Vad behöver köpas in

För att få till den ultimata bröllopsfesten utomhus på sommaren är det dock en hel del som behöver ordnas i förväg. Det är tält som ska hyras, blommor som ska arrangeras, festplats som ska bokas, bröllopsklänning som ska köpas in, underhållning som ska lejas och mycket annat.

Det gäller alltså att vara ute i mycket god tid för att få allting på plats så snabbt och smidigt som det bara går. Detta ska också göras på ett kostnadseffektivt sätt för kostnaderna kan lätt dra iväg väldigt snabbt när man arrangerar ett bröllop – oavsett om det är inomhus eller utomhus.

Det gäller också att hitta bra platser att köpa in allt det man behöver. JJ’s House är till exempel ett företag som kan erbjuda mycket prisvärda klänningar och andra kläder som behövs vid ett bröllop.

Det bästa sättet att spara pengar generellt är att vara ute i mycket god tid. Det är då man har möjlighet att söka efter de bästa priserna.

Similar Posts